lördag 2 maj 2015

OOIE GOOIE CARAMEL CAKE

Jag döpte den till det.
Ooie Gooie för det är precis det den är.
Kladdig, krämig, galet god.

Och hur gör jag den då?
Jo jag bakar två kladdkakor, som vanligt typ..
jag har ägg och socker som jag vispar poröst och i en annan skål har jag mjöl, vaniljpulver och kakao.
Smälter smör.
Ner med smöret i äggkleten, och sen vänder jag försiktigt ner hela äggsmeten i mjölet.
Bara vänder ner - inte vispar!




Jag smörar 2 former med avtagbara kanter som jag sedan har kokos i för att jag helt enkelt gillar det bättre än tex ströbröd.
In med dem i ugnen på 175 grader i ca 12 minuter och direkt de är klara ställer jag in dem i frysen.
.

Och när du tycker att du ska bjuda på dem.. ta ut dem ca 1 timme innan och lossa dem från formen  - lägg den på fint fat och så brer du ut Dulce de leche på hela kakan och lägger sedan den andra kakan uppepå.
(om de inte vore frusna nu - skulle du inte kunna hantera så kladdiga kakor)


på det sista lagret har jag sedan hällt ut favoritnötter ihopkokade med dulce de leche som jag toppar med havssalt.
Servera med vaniljglass och kanske en klick grädde.

den här kakan är supergod - men supermäktig så servera bara som en pralinstorlek. Det räcker gott nog.
Lovar.

Nu kör jag till jobbet.
Ha en fin Lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar