måndag 10 november 2014

När jag bakar lussebullar i November

Det var Fars dag.
Det var Söndag.
Jag jobbade fram till tre och efter det var jag och fixade mina naglar.

Antingen massor eller inget alls.
Lite så är jag.

Så när jag sen kom hem.
Till lax i ugn med dillpotatis.
(mmm jag vet) och satt där proppmätt så hade jag ju faktiskt redan bestämt att det skulle bakas.



Så det gjorde jag.
När klockan slog 22 var jag klar
 och hela huset doftade luciamorgon.
Den doften alltså.
Och de bullarna.

Gissa vad jag åt till frukost idag?


Ja men precis.
Saffransbulle och pepparkaka.
Och kaffe såklart.
Alltid kaffe.


Och nej jag har ingen kesella i mina bullar längre.
Behövs inte, jag får dem saftiga och mjuka ändå.
Jag gör som en bagare sa, använder äkta smör och typ dubblar vad receptet säger.
Och så hälften sirap och hälften socker.
Så bara.
Och ja visst ja,, jag har blandat ut saffranet i congaq innan det åker ner i degen.
Så.

Gott som sjutton.




3 kommentarer:

  1. Mmmm, älskar lussebullar.
    O det ska vi med baka här snart.
    Men inte idag, idag har vi en sån där dag då man bara inte orkar göra för mycket.
    Bara en riktigt slow start på den här veckan. Med en snorig tös och en trött mamma.
    Men en annan dag, då ska vi med baka lussebullar.
    Ha en fin måndag!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Men mumsans vad gott då! Nu blev jag också så himla sugen på att baka lussebullar och pepparkakor... Men hmmm, jag har ju bestämt mig för att vara lite nyttig nu så får kanske avvakta lite ändå... Men gott är det i alla fall!

    SvaraRadera
  3. Du är så go! Och himla härlig. Gillar att du bakar så där. Sent och så doftar det gott i hela huset. Och så äta till frukost. Blir inte bättre än så! Jag vill också baka nu. Hade gärna suttit där med dig, och en stor kopp kaffe och njutit.

    Bamsekram!

    SvaraRadera