Ja jag är ju inte alls gammal eller så .. ehmm.. nej det är inte därför..
men jag är shit-pommefritte trött idag i alla fall.
Och detta utan att ha druckit vin.. eller jo ett glas.
Men hallå carola på ett glas vin.. det är lika med noll.
Så noll vin och massor av mat, då blir man sån här.
En sån som vaknar innan klockan ringer på Söndagen för att man är FÖR trött.
Jo det är sant.. kan inte ni vara så?
Blä.. mätt fortfarande.
Men hjälp mig så gott det blev.
Kakan var det någon som frågade om..
och ja den måste ni ta receptet på för hjälp ER vad ni kommer älska den.
Jag gjorde en vanlig kladdkaka.. eller ja vanlig..
jag tror det.. hade 3 ägg, 3 dl socker som jag vispade.
Sen blandade jag mjöl, cacao och en tsk bakpulver tillsammans med 2 tsk vannilin socker.
(jag vet inte mjöl mängden.. jag gör alltid allt på en höft och ångrar alltid att jag inte skriver ner hur jag gör..)
Men minst typ 4 msk cacao.
Kanske.. hmm 2,5 dl mjöl..?
Hällde ner tre "kläm" med flytande smör i ägg smeten, rörde om och tillsatte mjölblandningen.
Gräddade i rund form med avtagbar kant långt ner i ungnen och efterssom jag menar KLADDIG kaka när den heter så så åkte den ut redan efter ca 15 minuter.
(jag "bröar" formen med kokos med för att jag gillar det helt enkelt)
smeten on top..
den gjorde jag så här.. jag tog ett paket philadelphia som jag vispade med elvispen.
Smälte 250 gr vit choklad över vattenbad.
Tillsatte en ägg gula och blandade ner vitchoklad smeten i philadelphian och rörde runt tills det är en jämt och glansig fin smet.
(smaka inte! du slickar i dig mer än du tror!)
När kakan svalnat (som jag tvingade den att göra i frysen)
smeta på röran, och lägg på all frukten som jag redan hade preppat i ett annat fat och som var dränkta i limesaft.
serverade med vispad grädde.
(räkna inga kalorier ni måste typ springa tills ni blir 100 isf!)
Voila klart!
Jag vet.. bilden.. jag hann ju inte med att fota igår alls.
Men detta var vad som stod kvar i kylen i morse.. ni kan väl ändå ana att det var typ döds gott?
(hinner inte retuschera heller.. måste verkligen till jobbet nu)
Nu ska jag dra till jobbet.
KRAM!
Ser väldans gott ut hördu du!!! Jag smörjar alltid mina formar med cocos. Det blir underbart gott!!
SvaraRaderaMen jag ska testa ditt recept med det där kladdet över kladdkakan. Verkar som det är pricken över i:et!!!
Kram och jag är lite nyfiken på var du jobbar vännen!
Kram Anna
Tack så mycket för receptet!
SvaraRaderaKram helena
Åh herregud. Choklad och den smeten på och bären och jag tror jag dör.
SvaraRadera