söndag 26 augusti 2012

SOCKERBULLAR


Ja det blev visst en sån: "jävlar-vad-jag-hinner-mycket-och-lite-till-dag" idag.
Jag har varit så duktig att det räcker för en vecka tror jag.
:)
Och om jag har tränat?
Jo då var så säkra.
Svettades så det rann i mitt vardagsrum och hundarna var oroliga för mig. :)

Men som sagt, jag har städat, tvättat, planterat ner hortensior i jorden, rensat i två rabatter och så har jag alltså BAKAT!
Och det finns ju de som följer mig på insta och där lovade jag att ge recept på dessa godingar.
För hjälp mig vad goda de var!
Jag åt bara en men hade lätt kunnat tryckt i mig 5!
(dottern åt tre utan att blinka!!)

Så ja här kommer recept:

smält 200g smör
tillsätt 2dl mjölk och 2 dl filmjölk
se till att det är fingervarmt och blanda sedan ner det över den ett halvt paket smulad jäst i degmaskinen.
rör ner 1dl socker
2 "skjussar" (typ lite vad du själv tycker:) med salt
1 tsk hjortronsalt
malen kardemumma efter behag
och så i med mjöl tills degen är smidig.
(kanske 9dl?)

låt jäsa 40 min
dela sedan degen i två delar.
dela dem delarna i små "kluttar" som du sedan snurrar till dina bullar.
ställ dem på plåt och låt jäsa i 40 min till.
pensla sedan med ägg - in i ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter.
när de kommer ut penslar du dem med smält smör och doppar dem i strösocker.

Och ja jag lovar.
DÖ GOTT!


Nästa gång tänker jag att jag kanske ska lyxa dem ännu mer.
(fetta till dem ännu mer rättare sagt)
Och ha i mandelmassa i dem.
Men nej kanske finns risk att jag dör på riktigt då:)

Så ja nu ska jag ta och kolla mitt bröd.
För jomenvisst bakar bröd med liksom.
Inte illa i detta huset idag.
Inte illa alls.

Hoppas ni haft en fin helg.

KRAM



8 kommentarer:

  1. Ser verklinge dööögott ut! :)

    Önskar dig en fin söndagskväll och kanonstart på veckan :)

    Kramar Kicki

    SvaraRadera
    Svar
    1. och ja det var döööögott :)
      Tack gumman jag ska ta vara på Söndagen till sista droppen.
      Och ja veckan. den blir bra den med det är jag säker på!
      Kram

      Radera
  2. Ååååhhh måste prova asap!! Ska bara ta reda på hur jag hittar hjortronsalt i det här landet ;)) Tack söta!!
    xo

    SvaraRadera
    Svar
    1. man kanske kan skippa det?
      Vet inte vad det är till för egentligen? funktion alltså ;)
      Ha en fin vecka.
      Kram

      Radera
  3. Underbara de ser ut! Farligt goda! Kram Nilla

    SvaraRadera
  4. Tack snälla du! Nästa gång jag bakar bullar blir det dessa! Men filmjölk??? är det gott i bullar?
    Kram Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha Helena.
      Jätte gott blir super saftiga :) inte så att det ger filmjölks smak liksom ;)
      Kram

      Radera
  5. Sa sjuuuuukt goda!!! La upp bilder igar pa min FB och fick genast requests om receptet, sa jag gjorde en international version av det har: http://linda-lostinswitzerland.blogspot.ch/2012/08/sugar-buns-recipe.html
    Gav nagra till hyresvarden ocksa som ocksa ville ha receptet..... Vilken hit!!
    Puss pa dig!!

    SvaraRadera